Закон за све 🎖🇷🇸

Данас 10/12/2019 године у 11. часова у кабинету предсједника Владе РС одржан је састанак са делегацијом Ветерана РС. У име Владе Републике Српске у разговору су учествовали предсједник Владе Радован Вишковић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић и министар финансија Зора Видовић. Ветеране РС су представљали предсједник Удружења Душко Вукотић, потпредсједник скупштине ВРС Микан Дрљача и генерални секретар Александар Недић. Тема разговора био је нацрт Уредбе Владе РС коју су предложили Ветерани РС. Тиче се рјешавања материјалног статуса незапослених бораца и младих бораца који су били на одслужењу војног рока у току Одбрамбено-отаџбинског рата.

Закључци:

1. Премијер и његови сарадници потпуно су сагласни да је ова категорија у најтежој материјалној ситуацији.

2. Издат је налог ресорном министарству да под хитно ( најдаље до краја мјесеца) организује заједнички састанак организација, савеза и удружења насталих из Одбрамбено-отаџбинског рата, а који имају јавни интерес и да дају своје приједлоге за рјешавање статусних питања бораца, не бјежећи од тога да се распакује и постојећи Закон са свим својим недостацима.

3. Премијер је сагласан са иницијативом да основни критеријум за рјешавање материјалног статуса бораца буде новчани цензус (предлаже да то буде просјечна плата) и имовно стање борца или његове породице.

4. Наложио је ресорном министарству да уз одређене законске услове организацијама, удружењима и савезима од јавног интереса доставе регистар корисника борачко-инвалидске заштите у електронској форми.

5. Најважнији закључак учесника састанка је да су сви сагласни да системско праведније рјешење захтјева праведнију прерасподјелу постојећих права у којој не смије бити дискриминације било кога.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s