СЛОБОДА!

СЛОБОДА!

Ми „Ветерани Републике Српске“, својом акцијом постављања билборда широм Републике Српске са поруком: „Самосталност!“, изазвали смо оштру  англо-саксонску реакцију у којој се под плаштом промоције мира и реформи, гуши чак и СЛОБОДА говора!

О СЛОБОДИ ОДЛУЧИВАЊА, не смије се ни мислити!

Зато је Супервизор за Брчко одмах наредио уклањање нашег билборда. Потпуно сигуран у то да га нећемо тужити чак ни за оштећење туђе ствари.

Бесмислено је у јавном простору водити полемику о томе шта смо мислили под појмом „Самосталност!“, јер у њему свако види оно што  хоће, и не питајући нас – шта ми мислимо, а поготово их не интересује шта ми хоћемо?!

Уосталом појма који је дефинисан као  свијест о битним и суштинским карактеристикама стварности и нема ван главе! А у главама ником ништа мијењати не можеш, док човјек као мислеће биће сам не одлучи да у њој нешто промијени!

Зашто сам нагласио англо-саксонску реакцију?

Зато што сам свјестан да је на овом босанскохерцеговачком простору,   битак свега што свему што јесте даје да буде баш такво како јесте, англо-саксонска ВОЉА ЗА МОЋ  која се не смије доводити у упитност!

А ријеч „самосталност“ у увријеженом мишљењу  на овом простору одмах асоцира на „отцепљење“, „одлазак“, „издвајање дијела заједничког посједа“.

Истовремено у БиХ,  је увријежено мишљење да су само будале ратовале / посебно ако се узме у обзир вредновање стечених позиција ратника наспрам позиција дезертера на све три стране у току мира/, па полазећи од такве  премисе позициониране будале извлаче закључак како ратни ветерани немају ништа паметно за рећи. Зато смо и „звекнули“ ријеч „Самосталност“! – ДА ЗВОНИ!

Тек кад звони, – неко пита: Ко звони? Зашто звони?

Да ме не би неко погрешно схватио због ријечи „звони“ могу рећи и да илачемо „Самосталност“!

Самосталност у договору како ћемо сви заједно даље у складу са Дејтоном и Уставом Босне и Херцеговине.

Англо-саксонци су већ одавно у својој ВОЉИ ЗА МОЋ од аустро-угара овде преузели њихову „супер идеју“ о заједничком дјеловању Хрвата и Бошњака против Срба на овом простору, али им је Европа пројектом „Комшић“ закочила процес и изазвала непомирљив политички сукоб пројектованих савезника.

Зато је поново доминантан рад англосаксонаца на сукобу Срба против Срба. Да би се добило у времену на савезништву које је боље функционисало у аустроугарској замисли и да би се сукоб пројектованих савезника сакрио од јавности.

Шмит је у име англосаксонаца и за њихов интерес, једном од измјена Изборног закона у ноћи саопштавања резултата општих избора у БиХ, „поправио ствар“ по којој ће отпочети МОСТАРИЗАЦИЈА БиХ, те, не само да неће бити унитарна БиХ, него ни ФБиХ!

Зар у таквим играма није потребан АЛАРМ и Сарајеву и Бањалуци.

На крају једна пословица: „Наше је да кукурикнемо, да ли ће сванути – није до нас!“ До вас је господо политичари из три конститутивна народа!

Ако се договорите без тутора који своју ВОЉУ ЗА МОЋ хране нестабилношћу и свађом, поставићемо билборде са натписом: СЛОБОДА ЗА СВЕ У БиХ!

Душко Вукотић, предсједник Скупштине „ВРС“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s