Вријеме је …

Не можемо рећи „вријеме је да причамо о истинским херојима“, јер вријеме да се прича и пише о тим јунацима било је сваког дана од момента њихове погибије.

Јесте можда болно и непопуларно разликовати и издвајати смрт било којег саборца, али истине ради и генерација које долазе морамо означити саборце који су погинули у нападу на непријатељски ров, оне који су погинули од митраљеског рафала, оне који су погинули бранећи ров од оних који су погинули у саобраћају, несрећним случајем или неким другим околностима. Често имамо ситуације да су баш ти који су херојски погинули гурнути у страну и скоро им се за гроб не зна.

Један од свијетлих примјера је Спомен соба у Требињу гдје су јасно наведене околности страдања!

Исто тако, сматрам да је погрешно створена „прича“ да су погинули и рањени саборци створили Републику Српску, јер то просто није могуће и не може бити тачно. Да није остао један борац и ватром из рова, непријатељу давао до знања да је иза њега брањена територија, данас не би било Републике Српске! Без обзира на све жртве! Исто тако, морамо поштовати случајно преживјеле борце који су изгурали рат до краја, јер су сигурно за све те године имали прилику побјећи и придружити се дезертерима.

Поново се враћам на погинуле и рањене саборце чију жртву никако не желим да умањим, али наглашавам да на ствари морамо гледати реално и без лажи.

Морамо вратити достојанство српског војника и официра, а то можемо само истином и заједно. Појединац сам не може ништа, али добро организована група може много. Сложно, братски и без подјела морамо до својих заслужених права и привилегија. Одбацимо предрасуде и станимо у исти строј.

Води, слиједи или се склони!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s