Сједница НСРС или циркус?

Мислим да је дато довољно времена народним посланицима да се уозбиље и почну радити свој посао! Велика већина посланика у тој највећем законодавном тијелу понаша се најблаже речено неодговорно! Једни јер глуме шерете, а други јер свe вријеме тај циркус нијемо посматрају. Не бавимо се политиком, али то више и није политика па због тога смо себи узели за право да их опоменемо и натјерамо да раде посао за који су плаћени.

Кап која је прелила чашу је последња сједница и тачка 20. која се директно односи на борце, популацију коју представљамо. Колико су им стварно важни случајно преживјели борци-ветерани показали су тиме што је сво вријеме док је вођена расправа по овој тачки од 83. посланика увијек било присутно 15-16 !? Поред тога, тема су били борци а нико од удружења од јавног значаја за Републику која су и акредитована да присуствују сједницама НСРС није био позван. Причало се о Извјештају Радне групе, а нико од удружења и организација које су радиле у тој Радној групи није позван тј. није му дозвољено да присуствује. Нећу ни спомињати да је Чубриловић себи дао за право да позове само неко удружење које ништа није радило по том питању, али га представља Чубриловићев бивши партијски колега. Ваљда имају планове за даље партијско дјеловање и партијске борце. Не знам да ли требам напоменути и да је најгласнији у “борби” за права бораца био народни посланик који борац IV. кат. а који је у вријеме најжешћих борби у периоду од 01/10/1993 до 01/08/1995 године имао посла преча од одбране властитог огњишта. Данас му пуна уста бораца и како се он као борац I.кат одрекао борачког додатка. То је исто када бих ја изјавио да се одричем посланичког додатка.

Нећу се бавити њима него рећи пар ствари за које је заслужна Радна група, а прошле су неопажено.

Искључива заслуга Радне групе је што 9270 сабораца који су у стању социјалне потребе, а млађи су од 60 година има од 01/10 мјесечни борачки додатак умјесто годишњи или тачније саборац (борац I. категорије) које је до сада на годишњем нивоу имао 140 марака сада има 960. Не кажемо ми да је то довољно, али тврдимо да је помак. Нећу писати колики у процентима јер се не бавимо бројевима већ људима.Исто тако за самозапошљавање бораца је акционим планом било предвиђено 3. милиона или 250 бораца и 50 дјеце поргинулих бораца, а на крају је пласирано додатних 10. мил. или реализовано за 116 дјеце погинулих бораца и преко 1000 бораца.

Знам ја да многима ове бројке не значе ништа али све то је резултат заједничког рада свих организација и удружења од јавног интереса и ресорног министарства.

Буџет за борачко-инвалидску заштиту је први пут изашао на 11% укупног буџета Републике (до сада је био 7-8%)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s