Заслужна, а не социјална категорија!

Ми, Ветерани Републике Српске за разлику од других удружења од самог свог оснивања, настојимо системски побољшати положај случајно преживјелих ратника и породица наших погинулих сабораца. То не значи да не реагујемо на сваки појединачан проблем на који саборци наилазе већ свe те аномалије које запазимо настојимо уградити у квалитетно системско рјешење.

Кроз праксу се показало да оне који су најугроженији заобилазе сви пројекти и било каква врста помоћи. То су саборци који немају средстава да дођу уопште и којима понос и поред такве ситуације не дозвољава да траже помоћ. Због свих њих проблеми бораца се морају системски ријешити и то на начин да институције траже оне који су заслужни, а не да они обилазе институције од врата до врата.

Мора се искоријенити став да су борци социјална категорија, јер то никако не смију бити. Борци су заслужна категорија и то треба говорити јасно и гласно!

Прва ствар коју морамо рјјешити је истинит регистар бораца, а не овај постојећи који је претрпан лажима! Сви заједно се морамо ангажовати и одвојити жито од кукоља, jeр у постојећем регистру има особа које имају и по 63 мјесеца у зони борбених дејстава и чак 70 мјесеци учешћа у рату.

ПОДРЖИТЕ НАС У БОРБИ ДА РЕГИСТАР БУДЕ ДОСТУПАН И ВИДЉИВ СВИМА!

Нема одустајања, нема предаје!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s