Ми знамо како!

Буџет за област борачко – инвалидске заштите у 2020. години износи 239 милиона КМ или за 7,4 милиона КМ више него лани.

Не можемо рећи да су то мале паре, али тврдимо да не заврше код бораца! Због тога нам је потребан праведан Регистар бораца, регистар који ће одвојити жито од кукоља и тачно рећи ко су борци а ко не.

Уставни амандман је основ свега, због тога што би издвојио случајно преживјеле борце као категорију али нажалост политичари који нас представљају не сматрају да борци треба да буду издвојени као заслужни. Посебна сједница НСРС може за било шта, али не може за борце.

Праведан Регистар бораца је следећи корак јер би рекао тачно словом и бројем колико има бораца (привилегованих и заслужних грађана Републике Српске).

Завршни корак би био Закон о правима бораца који би тачно одредио права и обавезе сваког случајно преживјелог борца и чланова породица наших погинулих сабораца и ми од та три зацртана циља одустати нећемо.

Када тако поставимо ствари моћи ћемо рећи да имамо државу за какву смо се борили и да жртве нису биле узалудне.

Уједињени можемо све!

2 мишљења на „Ми знамо како!

  1. Mislim da svi borci imaju pravo na boracki dodatak bez obzira kojoj kategiriji borca pripadaju ovako razdvajamo borce. Posto boracki primaju samo prva i druga kategorija a ostali nista i tako ponistavate doprinos ostalih u stavarnju Republike Srpske. Svaki borac zasluzuje dodatak bilo koliko da ima ucesca u ratu. Nije mogao svako ni da bude prva ili druga kategorija borca zavisno od godina starosti. Treba da se dodatak odredi za 1 mjesec i onda pomnozi sa koliko je ko bio mjeseci ucesca u ratu i svi zadovoljni. Mislim da sadasnji nacin isplate nije u redu prema drugim borcima.

    Свиђа ми се

    1. Ми, Ветерани Републике Српске сматрамо да је садашњи Закон о правима бораца пун мањкавости и да га треба мијењани. Такође сматрамо да је тренутна категоритација неправедна и направили смо приjедлог новог Закона који је много праведнији и реалнији али још увијек нема политичке пoдршке да се уђе у измјене.

      Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s