Ми смо на реду!

Скупштински одбор за борачко-инвалидску заштиту је једногласно усвојио иницијативу Ветерана Републике Српске да уставни амандман који су предложили Ветерани РС иде у даљу процедуру као заједничка иницијатива свих српских посланика у Народној скупштини Републике Српске. Од тога је прошло два мјесеца и још увијек ништа није урађено по том питању. Разумијемо ми да се у међувремену Народна скупштина бавила важним питањима, али за нас случајно преживјеле борце-ветеране важнијег питања од овог НЕМА!

Свакодневно нестајемо у миру, горе него у рату јер наш биолошки сат откуцава. Борци-ветерани морају добити мјесто које заслужују у Републици Српској.

У ишчекивању измјена Устава РС наш правни тим је направио као прелазно рјешење приједлог Уредбе Владе Републике Српске о увођењу финансијске накнаде за незапослене борце-ветеране на мјесечном нивоу. Приједлог смо упутили Предсједнику Владе Републике Српске, господину Вишковићу 14.11.2019. године уз захтјев за разговор на ту тему. Одговора још увијек нема!

Ових дана се воде преговори да се повећају примања онима који већ нешто имају, док Република је потпуно заборавила на оне који су за Републику Српску дали много а данас немају ништа. Неправда нас боли много више од неимаштине!

Ово је вапај обесправљених бораца-ветерана и покушај да скренемо пажњу на случајно преживјеле борце-ветеране без којих сигурно не би било Републике Српске. Тражимо само оно што нам припада, ни грам више!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s