Вријеме је! 🕛

Ми, случајно преживјели борци-ветерани нисмо свјесни колика смо ми снага са члановима наших породица, али политичари то свакако јесу свјесни. Не постоји честита и поштена кућа у Републици Српској која није у одбрану Отаџбине дала бар једног борца. Поновићу честита и поштена кућа! Политичари су наше снаге итекако свјесни и зато покушавају да нас дијеле и врло вјешто су то до сада радили.

Многи од нас нису свјесни да ми сами одлучујемо о својој судбини, да смо ми снага која политичарима може рећи: “Доста је!”. Имали смо и превише стрпљења да се многе ствари ријеше, стрпљиво смо чекали да дођемо на ред али времена за чекање више немамо! Донијети су закони чак и за педере и педерке, а ми случајно преживјели борци-ветерани треба још да чекамо. До када питамо се, када најмлађи борци данас имају близу 50(педесет) година?! Многима требамо само да уграбе наше гласове, а када тражимо заслужена права у себи кажу “ко вам је крив, што сте ратовали”.

Једина “привилегија” бораца данас је та да нас позивају разна тужилаштва и судови! Када сте нам узели све узмите за себе и то! У Републици Српској права по основу борачко-инвалидске заштите данас остварује укупно 208.454 човјека од чега 115.211 бораца I категорије и 14.660 II категорије. Ми сматрамо да је та цифра пренадувана и тражићемо да се преконтролише име по име.

Нама не треба помоћ него заслужене привилегије и ми нисмо социјална категорија већ заслужна и ако Бог да уставна. Вријеме је за организовање и збијање редова у циљу остваривања наших задлужених права. Станимо у исти строј као некада и покажимо да смо и данас најбољи случајно преживјели синови Републике Српске. Подржите ПАРАДУ ПОНОСА! Окупимо се у униформама у којима смо ратовали уколико их имате, нека су и подеране. Изађимо породично и покажимо ко су људи којима ово друштво треба да се поноси, а не да склањају главу од нас.

Морам појаснити термин “ветеран” јер ме многи то питају. Ветеран рата је сваки преживјели борац, који по аутоматизму завршетком рата постаје ветеран. Борац у рату – ветеран у миру!

Не поштујући нас, случајно преживјеле ратне ветеране они показују да не поштују ни саму Републику Српску!

ЖИВЈЕЛИ РАТНИ ВЕТЕРАНИ, ЖИВЈЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s