Парада поноса 💪🎖🇷🇸🎖💪

Дана 07.октобра 2019. године послали смо позив за јединствено дјеловање Борачкој организацији Републике Српске и чланицама Српског покрета невладиних асоцијација (СПОНА) да станемо у исти строј и заједнички дјелујемо на побољшању статуса борачко-ветеранске популације коју представљамо.

Већ дуже вријеме Ветерани Републике Српске раде на уставном одређењу бораца Одбрамбено-отаџбинског рата и та активност је коначно почела да завређује пажњу институција Републике Српске. Скупштински Одбор за борачко-инвалидску заштиту је једногласно дао позитивно мишљење иницијативи и закључак одбора је да иницијатива буде израз јединства свих бораца и свих српских политичких представника у НСРС. Да бисмо ишли даље потребан нам шири фронт и подршка свих организација,удружења и савеза који представљају борачку популацију као и сваког борца-ветерана појединачно. О важности предложеног амандман могли би причати данима али смо убјеђени да борци већ знају о чему се ради. Ми не тражимо никакве привилегије за себе и удружење које представљамо неко заслужене привилегије за сваког борца. Зашто уставни амандман ?

Наредна активност коју планирамо је као што сте горе могли прочитати “ПАРАДА ПОНОСА!” Планирамо да у Бања Луку позовемо све борце и чланове њихових породица. Да дођу у униформама које су носили у рату или у униформама својих очева и покажемо ко су стварно заслужни што данас имамо Републику Српску.

ИДЕМО ДАЉЕ,НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s